Tomatsauce af friske tomater

En af de skønne ting ved at have tomater i drivhuset er, at du har friske ingredienser lige ved hånden, når du har brug for det. En af de opskrifter vi vender tilbage til gang på gang er en simpel men dejlig velsmagende tomatsauce af friske tomater. Den kan bruges til både pizza, nachos, kødsauce eller hvor du ellers plejer at bruge tomatsauce. Denne opskrift er den hurtige version på en tomatsovs med friske tomater. Vi blender den med en stavblender, for at undgå tomatskrællen. Har du tid og lyst, så kan du bruge ingredienserne fra denne opskrift, og istedet for at blende, så starte med at flå dine tomater. 

Ingredienser

  • 300 gr modne tomater – størrelse er ikke afgørende.
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret basilikum eller en god håndfuld frisk basilikum fra drivhuset
  • 2 spsk tørret oregano eller en god håndfuld frisk oregano fra urtebedet
  • Frisk kværnet peber
  • 1 tsk. Salt

Sådan gør du

  • Først vasker du tomaterne og skære dem i grove tern. Fjern evt. stedet hvor stilken har siddet
  • Put alle ingredienser i en gryde og få massen i kog og lad det koge et par minutter.
  • Blend det hele med en stavblender
  • Lad det simre 5-10 minutter til det har den konsistens du ønsker.
  • Smag det til og tilsæt evt en smule sukker hvis det er lidt for surt.

Forslag 

Hvis du laver en stor portion, kan du med fordel fryse tomatsaucen ned i mindre portioner som du kan tage op og bruge når du får brug for det.